Polar M400

Een nieuwe hartslagmeter: De Polar M400

Hoe ik het ook draai of keer, sporten blijft een klein beetje iets waar ik ook graag mee uitpakt. Gewoon omdat ik soms heel fier ben op wat ik doe. Dat maakt dat ik sportieve gadgets super tof vind, op voorwaarde dat ze het me gemakkelijker maken.

Ik was al een tijdje aan het lopen met een horloge met GPS. Een feature die naar mijn mening onmisbaar is geworden voor een hardloper. Je kan je snelheid en vooral je gelopen afstand bijhouden. In essentie is dit de grote meerwaarde in vergelijking met een klassieke sporthorloge.

Maar… Dit zijn ook net twee parameters die de analyse van je sportgegevens een stuk interessanter maken. En waar houdt een sportgeek als ik nu meer van?! ( Ja, inderdaad van sporthorloges die je met dan ook nog kan synchroniseren met een website via een app op je smartphone, waardoor je eigenlijk alleen maar op een toets moet drukken en verder alles automatisch verloopt! Oké, hierover verder mee)

Ik liep al een tijdje met een Garmin Forerunner 200 en nog wat. (Hierover schreef ik dit). Ik denk dat dit een goed instap horloge is. Maar het mist dat smooth gevoel dat een horloge voor mij moet hebben. Na een tijdje werkte de hardslag meting niet goed meer en ook het synchroniseren via een slecht werkende usb-kabel begon me serieus te keel uit te hangen. Zoals ik al zei sportgadgets moeten het me makkelijker maken, geen pain in the ass zijn!

Zo kwam ik bij de Polar M400 uit. Ik was een tijd niet zo’n fan meer van Polar omdat ze niet echt mee waren qua online toestanden. Hun webapplicatie was echt hopeloos verouderd. Daar hebben ze nu verandering in gebracht. De M400 is een sporthorloge slash activity-tracker zoals Fitbit. Het idee is om een totaalbeeld te krijgen van je dagelijkse activiteit, inclusief sporten. Via bluetooth kan ik verbinding maken maken met mijn HTC om zo alle data bij te houden en beter te bekijken. Dit is echt super cool! Geen gedoe meer na een trainingssessie om met kabeltjes en veel geluk de gegevens via een laptop en software ergens zichtbaar te maken. Het leuk is ook dat je op de website trainingen kan maken en deze vervolgens naar je horloge sturen. Zo moet je niet elke keer voor een training uitzoeken wat je ook al weer ging doen die dagen. Opnieuw.. sportgadget moeten het me makkelijker maken!

Omdat de M400 er helemaal niet slecht uitziet ( oké hierover zijn vast verschillende meningen ) vind ik het niet echt om het ook als gewoon horloge te gebruiken. De doorsnee Rolex ziet er in mijn ogen een pak minder goed uit.

Dit zijn super coole features:

  • Bluetooth synchronisatie ( via android of iOs app)
  • Batterij gaat lang (genoeg) mee. Hierop ben ik echt gebrand!
  • GPS laadt snel.
  • Je kan je slaapkwaliteit zien (als je ze dag en nacht draagt, wat ik doe)
  • Knopjes hebben de juiste gevoeligheid.
  • Scherm is goed leesbaar.
  • Er komen regelmatig update uit. Waardoor je nu en dan weer een nieuwe feature krijgt.
  • Op iOs kan je er ook berichten op lezen..

Er zijn dan zijn er vast nog een paar stomme maar daar kan ik nu niet opkomen. Of jawel! Eéntje: Omdat ik ze ook draag tijdens het werken en het roeien is het glas ( waarschijnlijk plastic ) al een paar keer gekrast. Jammeur.. Verder echt een topding!

Kopen?
Bij Coolblue hier
of bij AS adventure in Mechelen

En dan.. Gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *