Verbrande hals na hardlopen

10 km van het einde!

Gisteren heb ik de langste duurloop van mijn trainingen voor de Antwerp Marathon achter me gelaten. En wat was ik blij dat ik deze een paar dagen had uitgesteld. Zie deze post van zaterdag.

Het weer heeft ondertussen begrepen dat het voorjaar is en de zon kwam er gisteren stevig door. Geen lange tights, geen lange mouwen, gewoon een short en tanktop en mijn babyblauw nike petje. Van dat laatste weet ik nog steeds niet of het stylich gezien aanvaardbaar is.

Vanuit Mechelen liep mijn route langs het dijlepad naar Haacht en terug. Op de kop 32 kilometer. Het grootste voordeel om langs dit stuk Dijle te trainen is dat het voornamelijk onverharde ondergrond is. De omgeving is er heerlijk. Je loopt er eigenlijk van het ene natuurreservaat in het andere. Wie het stuk Dijlepad Mechelen – Muizen kan appreciëren, zou echt eens de moeite moeten doen om met de fiets naar Muizen te gaan en van daaruit naar Rijmenam en terug te lopen. Kijk hier voor het plannetje (10km).

De eerste 15 kilometer gingen echt vlot. Ik moest mezelf inhouden en kon mooi mijn hartslag (135 /min) constant houden. Wat ik alleen niet echt doorhad was dat ik stevige wind in de rug had. En wanneer ik op de Hanswijkbrug in Haacht terug richting Mechelen draaide merkte ik meteen dat de komende 17 kilometer niet van de poes zouden zijn.

Gelukkig had ik op kilometer 25 een bevoorrading voorzien. La Mamma met water! Ik had geschat dat ik tegen dan mijn halve liter water ongeveer op gedronken zou hebben. En ik heb het geluk opgegroeid te zijn in dit prachtig stukje sport-natuur. Dus na 2u45 tegen mezelf praten en wandelaars groeten, kon ik even kort twee woorden meer kwijt. Ook gaf dit weer even extra motivatie voor de komende 7 kilometer.

Hierna ging het eigenlijk terug heel vlot. De wind was een beetje gaan liggen. Ik kreeg zelfs mijn tempo terug omhoog.

In Mechelen aangekomen ging ik voor de nodige ambiance zorgen bij mijn buurtwinkel en sponsor ‘t Hoekske. Sportdrank en koffiekoeken van’t huis! Ik vraag me af wanneer hij mij een contract aanbiedt.

Oh ja! Niets vergeten als je je insmeert. Oeps..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *