Volhouden

Het mag misschien anders lijken maar ik heb het toch moeilijk met discipline.

Deze blog (of moet ik het dagboek noemen) is hier het perfecte bewijs van. Op 1 januari maakte ik een paar afspraken met mezelf. Ondermeer een dagboek bijhouden. Niet dat het de bedoeling was elke dag iets te schrijven maar toch genoeg om een idee te geven wat er gebeurd en hoe 2016 een topjaar zal worden. En dat loopt tot nu toe niet altijd even vlot.

Vandaag is het maandag. En op maandag werk ik niet. Of toch niet voor het restaurant. Ik probeer te lezen en dingen te doen waar ik echt van geniet. Bij het begin van dit jaar beloofde ik mezelf ook om meer te doen. En ik besef nu dat niks doen ook nodig is om meer te doen. Uiteraard is niks doen niet letterlijk niks doen. Maar niks doen in de zin van lekker doen waar ik zin in heb. Ik ging daarstraks ontbijten om 11u in de Foom. Ondertussen las ik de weekend editie van de krant van vorig weekend. Een leuk stuk over relaties. Hoe je met een pragmatische kijk op een liefdesrelatie veel verder kan komen. Maar ook een artikel over de versleten tunnels in de hoofdstad.

Ondertussen zit ik in de Kaffe-ine. Nog even een koffietje voor ik weer naar huis ga. Het plan was om in de voormiddag deze post klaar te hebben. Dus ik doe het gewoon even hier. Minder afleiding hier. En ik las eens dat een koffiebar-atmosfeer goed voor de creativiteit is. Ha!

Gisteren besloot ik ook terug (net als vorig jaar) voor een alcoholloze periode te gaan. Mijn vrije dagen zijn me te kostbaar om ze te verspillen aan een beneveld zijn en hoofdpijn hebben. Daarom: Tot aan mijn eerstvolgende marathon (Misschien Rotterdam) geen G&T, bier of wijn.

Deal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *