57 Dagen zonder alcohol

Ik ben vandaag 37 dagen ver in de uitdaging die ik mezelf oplegde: Tot na de marathon van Antwerpen drink ik geen alcohol.
Het begon eigenlijk met een kater en de start van de dagen zonder vlees. Ik had zin in (nog) een uitdaging en had het gewoon helemaal gehad met die ellendige dagen na een avondje op café. De eerste week was een uitdaging, daarna werd het leuk.

Het zit zo dat ik migraine heb. Migraine is een vorm hoofdpijn die heel extreme pijnen veroorzaakt waardoor je niet meer kan functioneren en hyper gevoelig wordt aan licht en geluid. Soms wordt ik er ook heel misselijk van. De pijn is zo vermoeiend dat ik er vaak dagen last van heb. Het is bekend dat bepaalde voeding een trigger is om een migraine aanval uit te lokken, bijvoorbeeld alcohol.

Hoe dat bij mij juist zit weet ik, zoals veel mensen, niet. Maar ik heb voor mij wel een duidelijk patroon teruggevonden. Dat gaat zo: Avondje drinken (4 pintjes kan genoeg zijn), daarna slapen, de volgende ochtend opstaan, een hele dag normaal functioneren maar dan tegen de late namiddag steekt er een bonzende pijn op in de linker of rechterkant van mijn hoofd. Dan weet ik dat het er zit aan te komen. Meestal, als ik er dan snel genoeg bij ben met pijnstillers ( Perdolan of TROC, Dafalgan werkt niet), kan ik de schade nog enigszins beperken. Maar dan zijn de volgende 24u sowieso aan 50%. En dat is gewoon echt heel stom en tijdverspilling.

‘s Nachts niet op café of op een feestje blijven hangen zorgt er bij gevolg voor dat ik vroeger in bed lig en hierdoor meer tijd heb voor andere dingen. Dit zijn niet alleen trainingen maar ook blogposts schrijven of lezen. Ik ben ook frisser en doe meer.

Dit is absoluut geen pleidooi tegen alcohol. Want ik mis mijn lekkere Monkey 47 na het werk. En ik vind benevelde nachten nog steeds geweldig. Maar ik merk dat dit projectje voor mij werkt en er vooruitgang mee boek.

Pro’s

  • Geen kater (in mijn geval migraine)
  • Je doet meer
  • Super goedkoop
  • Je neemt geen lege calorieën op. En vermagerd dus, voor wie dat zou willen.
  • Je leert koffie nog meer appreciëren.

Con’s

  • Iedereen zeurt (de eerste week).
  • Je lijkt soms een ongezellige freak (“voor mij een glas rood” – “voor mij euhm.. hebben jullie limonade?”).
  • Je moet andere manieren zoeken om te ontspannen.
  • Er zijn weinig lekkere alternatieven.
  • Horecabeurzen zijn net iets minder leuk.

En voor alle duidelijkheid omdat ik barman ben proef ik uiteraard zo nu en dan van alcoholische dranken. En daar gaat het ook niet om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *