Marathon Rotterdam, NAILED IT!

YES YES en nog eens YES!

Ik was er bang voor: zonder een echte degelijke training aan een marathon beginnen (Belangrijke noot: DOE DIT NIET en lees nog even verder). Toch heb ik door naar m’n gevoel te luisteren de juiste keuze gemaakt. En gewoon die 42Km rustig uitgelopen.

Het was geweldig. De marathon van Rotterdam is één van grootste van Nederland. Dat is te voelen in heel de stad. Overal waar het maar kan zie je de marathon. Op billboards maken merken reclame, in de metro zijn met stickers atletiekpistes aangelegd, in cafés zijn er speciale marathonacties, er hangen vlaggen,.. Dat is tof. Want het doet je er echt zin in krijgen om te gaan lopen.

Ik ben de marathon zonder veel verwachtingen gestart. Ik wist min of meer wat ik tijdens trainen kon aanhouden van tempo. Maar had geen idee of ik ik de laatste 10km zou kunnen houden. Een grote gok dus, maar een goeie gok! Ik heb gemiddeld een tempo van 5:12 gelopen. Wat uitkwam op 3u43min29sec (ongeveer). Vorig jaar in Antwerpen deed ik er 4u11min over. Ik heb ‘m dus 28 minuten sneller gedaan!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *