Blessures zijn om te rotten!

Lang heeft het niet geduurd..

Geleerde les: Nieuwe schoenen doen geen wonderen. Omdat ik al weer bijna 1000km mijn loopschoenen gedaan had besliste ik maar eens op zoek te gaan naar iets nieuws. Het beste is er na die afstand meestal wel af. Ik begon ook het gevoel te krijgen dat de zachte pantoffels die ik eerst had nu na lange afstanden meer op zware klompen waren geworden. En omdat het plan was om toch naar langere afstanden te gaan wou ik dit goed doen.

Ik kwam toevallig de runners world tegen waarin een aantal sportwinkels aangeraden werden die goed advies leveren als het op loopschoenen aankomt. Ik koos eerder toevallig voor Topsport in Lebbeke, in de buurt van Aalst. Niet dat ik perse zo ver wil gaan voor schoenen, maar ik was in de buurt. Leuke winkel, beetje oubollig, maar ze hebben er wel echt veel. Wanneer je er voor schoenen komt word je geholpen door man waarvan het lijkt dat hij je niet echt schoenen wil verkopen. Voor mij is dit een eerste, goed indruk.

De loopanalyse op een loopband leerde me dat ik een beetje overproneer. Kort gezegd betekend dit dat je op de binnenkant van je voeten loopt. En daarom worden er dan schoenen aangeraden die op die plaats een beetje meer ondersteuning geven.. (Ik hoop dat ik het juist begrepen heb) Volgens de loopwinkelman kon dit mijn eerdere blessures ook perfect verklaren.

Alles leek goed, ik was blij; de nieuwe Acics GT2000 sluiten veel beter aan dan mijn oude Nike Pegasus weet ik veel wat. Nieuwe spullen zijn gewoon super leuk en ik ging er meteen weer tegenaan. Maar misschien iets te hard. Na 3 tochtjes op mijn nieuwe werkbeestjes: heel veel pijn in die spier vooraan aan je onderbeen. Ik heb geen zin om helemaal te zitten beschrijven wat er juist aan de hand is (Wat dat weet natuurlijk niemand), maar lopen doe ik al twee weken niet meer. En dat is rot! Ik heb het gevoel dat dit soort dingen steeds gebeuren als je op een goed punt bent gekomen. En nu ik dit zit te schrijven denk ik plots: Is dit misschien het moment dat ik overmoedig wordt. Want ik moet stiekem toegeven dat ik weer een paar keer van mijn schema afgeweken was en aan mijn lange trainingen zo nu en dan een paar kilometertjes aanbreide. Goed ik hou het voorlopig op eigen schuld dikke bult!

Gelukkig kan ik mijn conditie een beetje op peil houden: roeien en verhuizen! En zoals altijd gezegd wordt: Zwemmen.. Maar ik kan niet goed zwemmen. Schoolslag is te belastend en crawlen ben ik echt heel slecht in. Dus als iemand me dit wil leren, laat je horen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *