2 Dagen te gaan..

10Km, Dwars door Mechelen. De wedstrijd waarmee ik vier jaar geleden de smaak echt te pakken kreeg. Niet te de leukste, want eigenlijk is het een rotparcours. Maar gewoon tof om te doen. Een prestatie leveren in je eigen stad is toch net iets meer. Je hebt zonder er iets voor te doen een handvol extra supporters. Want ook al sport ik voor mezelf, het blijft leuk om aan je omgeving te laten zien wat je kan.

Vorig jaar heb ik de wedstrijd met koorts gelopen. Dat was echt ellende. Dit jaar ben ik in form. De combinatie roeien en hardlopen heeft mijn conditie toch een niveau hoger gebracht. Ik heb er een goed gevoel bij. En ik ga deze keer voor een sterkte tijd.

Glimlachend denk ik terug aan de tijd wanneer ik me afvroeg of ik het zou kunnen uitlopen. Nu ben ik zelf degene die aan iedereen zegt: Iedereen kan 10K uitlopen.

In mijn laatste tempotraining kon ik zonder al te veel problemen 4min/km aanhouden. Dus ga ik al uit van onder de 40min te blijven. En neem dat je in een wedstrijd toch altijd nog een beetje beter presteert. Gebaseerd op mijn tijd van de 10 Miles in April zou ik op 43:29 finishen. Maar mijn conditie is nu stukken beter. Dus hoop ik stiekem op 35min.. (Het parcours is tenslotte ook maar 9.8km)

Mijn laatste week zag er zo uit:
Zaterdag: 20km 70%
Maandag: Interval 5×1000 3:45min/k 300m rust
Dinsdag: Roeien: 14km
Woensdag: 10km/1u 70%
Donderdag: Roeien: 16km
Vandaag: 45min tempo
Zaterdag: 30min joggen

En voor wie zondag niet weet wat doen.. Wedstrijd start om 15u richting Muizen en dan terug door Mechelen met de finish op de Grote Markt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *